Poštovani stanovnici Donjih Emovaca!

Istraživao sam i prikupljao građu o prošlosti sela Golobrdaca i mojih predaka. O tome nešto i zapisao u knjizi „Golobrdci“. Tako me znatiželja usmjerila i prema pretcima Vuković i Pandžić iz Donjih Emovaca, a onda i prema podatcima o prošlosti vašeg sela na čemu aktivnije radim. Planiram to sačuvati od zaborava i izdati knjigu-monografiju s rodoslovljima obitelji. Zato vas pozivam na suradnju. Možda imate starih fotografija ili priča o selu i događajima. Iz Stališa duša i matičnih knjiga crpim podatke za rodoslovlja svih obitelji i prezimena (datume rođenja, vjenčanja, smrti o bračnim drugovima, kumovima), pa i prezimena kojih više nema, od početka 18. stoljeća pa do 1950.-tih godina.
Neka se prezimena nisu dugo zadržavala i ostavljala višegodišnji trag jer su bili nadničari, sluge, majstori, ….
Neka prezimena nestaju i danas ali su zato dolazila i dolaze nova.
O Vašim prezimenima i pretcima znam iz navedenih matičnih knjiga koliko mi je dostupno prema zakonu o arhivskoj građi.

Ako želite nadopuniti podatke zadnjih 50-tak godina za Vas, djecu ili unuke, javite se. Poziv je i onima koji su doselili unazad 50-tak godina jer je malo dostupnih podataka.

Obratio sam se da upoznate vaše starije sumještane i druge koji ne žive u selu, a imate kontakt s njima, podjelite ovaj poziv, preporučite me.

U iščekivanju Vašeg javljanja. Lijep pozdrav!
Srpanj 2020. S poštovanjem, Đuro Mesić

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *