Poštovani Mihaljevčani!

Već duže vrijeme vršim istraživanja i prikupljanje građe za knjigu “Mihaljevci” koju planiram izdati polovicom iduće godine, a povodom godišnjica pripajanja župi sv. Terezije i obnovi kapelice sv. Antuna.
Svako mjesto nosi svoje povijesne posebnosti pa tako i Mihaljevci što povezujem kroz prošlo vrijeme. To je prošlost i nema se tu šta dodati ili izmisliti, već pronaći, čuti od kazivača, posložiti i zapisati prije nego se zaboravi.
Posebnost i ove Monografije-knjige bit će Rodoslovna stabla svih prezimena koja su kroz proteklo vrijeme živjela u selu, popisani u Stališu duša i nekim Matičnim knjigama.
Ako ste pokušali napraviti svoje rodoslovno stablo dalje od djeda i bake sa svim datumima (rođenja, vjenčanja, smrti i odakle su), tada znate koliko truda i strpljenja treba da se sazna i posloži još nekoliko generacija u prošlost.
Zadnje generacije i raseljene nasljednike očekujem dobiti i od vas.
Posebno pozivam novije doseljenike jer njihove podatke neću imati.
Ako imate starih fotografija narodnih nošnji, crkve, škole, sela, veterinarske stanice, kuglana, mlina, centrale, nogometa, zabava, svatova (da se vidi selo, kuće), ………, znate kakvu priču vaših starih ili događaja.
Sve vas pozivam na suradnju, posebno predsjednike klubova, udruga, mjesne zajednice.
Bilo bi dobro da mi se javi što više obitelji.
O mojim radovima, posebno knjigama Golobrdci i Donji Emovci, (i drugima) možete vidjeti na mojoj Web stranici zavicaji.net, a javite se na mob: 091 40 35 815 ili mail: djuro.mesic@gmail.com Hvala.

S poštovanjem, Đuro Mesić

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)