Donji Emovci

Autor: Đuro Mesić
ISBN: ISBN 978-953-6371-22-8
Broj stranica: 116
Uvez: tvrdi
Godina izdanja: 2021
Izdavač: Matica Hrvatska
Cijena: 15 €
Kupi i preuzmi knjigu

Ova knjiga je kraj jednog davnog početka, kao i za ostale moje knjige, u koji sam zaplivao iz znatiželje, ponesen ljubavlju i poštovanjem prema starijima, našim predcima i prema zavičaju.
Skupljajući meni dostupnu arhivsku građu rasla je i moja znatiželja jer sam uvidio da uvijek ima još i da postoji još više, kako o povijesti sela tako i za rodoslovlje njegovih stanovnika unazad više od 300 godina.

Ohrabrio sam se to zapisati u ovoj knjizi iako su možda sjećanja vas starijih ili priče vaših još starijih drugačija. Za provjeru zapisanog uvijek postoje dokumenti i ja sam vam na raspolaganju.
O sličnoj temi u jednom stihu pjesnik Vladimir Nazor davno je zapisao: “Propao nije ni duh im ni lik, njih mrtvih ja sam živi spomenik!”
Ova knjiga, nazvao bi je zapravo neka vrst Matične knjige sela Donjih Emovaca je pisani spomenik mjesta.
Zadovoljan sam svojim doprinosom o čuvanju uspomena na pretke i mjesto Donji Emovci, a još više ću biti ako će čitanje ove knjige u nasljednika probuditi osjećaje ljubavi i poštovanja.
Povjesničari i čuvari starina reći će svoj sud o vrijednosti sadržaja knjige, a vrijeme biti svjedok i sudac.
Sve moje knjige, kao i ova o Donjim Emovcima, ostaju kao dobro polazište svima vama i budućim istraživačima povijesti zavičaja i predaka.

Knjigu tiskanog izdanja po cijeni od 100kn + poštarina može se narčiti ovdje.

Kupi i preuzmi knjigu

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)